آدرس : خیابان شیراز جنوبی - پلاک 20
مجتمع سبز - طبقه هشتم - واحد جنوبی
کد پستی: 1436953969
 
تماس با ما : 88058327-021
ایمیل : info@kankashgaranco.com


چالش های هوش تجاری پیش روی کارآفرینان

چالش های هوش تجاری پیش روی کارآفرینان
1397/04/16

نویسنده : پراتیک دولاکیا؛ موسس 20 Media اخبار

چالش های هوش تجاری پیش روی کارآفرینان

سیستمهای هوش تجاری امروزه دیگر محصول لوکسی که فقط سازمانهای بزرگ بتوانند از پس هزینه آن برآیند نیستند.


امروزه حتی SMEها و کارآفرینان در شرکتهای استارت آپ هم باید تصمیماتی براساس داده های تحلیل شده بگیرند. معمولا چنین تصور می شود که نیاز به تحلیلهای بدست آمده از BI بیشتر در شرکتهایی که با حجم بزرگی از اطلاعات سروکار دارند دارای اهمیت است. با این حال تمام کاربرد BI تبدیل داده به اطلاعات تحلیلی و تصمیم ساز است. این شامل اطلاعاتی است که میتوان برای بهبود فروش، حذف پروسه های کم بازده و شناسایی فرصتهایی برای رشد شرکت خود از آنها استفاده کنید. به عبارت دیگر BI برای تصمیم گیری براساس اصول قطعی ضروری است.
با این وجود بسیاری از شرکتهای کوچک برای استفاده از BI مرددند. دلیل این تردید نگرانیهای مربوط به هزینه و وقتی است که باید برای آن صرف کنند. اما به لطف برخی پیشرفتهای اساسی در حوزه فناوری در طی سالهای اخیر، این تردیدها دیگر محلی از اعراب ندارند. هزینه پلتفرمهای تحلیلی کاهش داشته اند، دیتا بیشتر در ابرها ذخیره می شود، نصب و راه اندازی سریعتر شده، کامپیوترها می توانند خود را آموزش دهند و اینترفیس ها آنقدر ساده سازی شده اند که حتی کاربران آموزش ندیده میتوانند براحتی از آنها استفاده کنند.
در ادامه 4 مورد از چالشهای پیش روی کاربری BI و راهکارهای مقابله با آنها آمده است:

  • BI هزینه بر است؛
هزینه راه اندازی BI یکی از اولین نگرانیهای SMEهاست. بعلاوه هزینه تامین نرم افزار مناسب، جذب نیروهای ماهر مانند کارشناسان علم دیتا، حرفه ای های زیرساختهای IT و مشاوران تحلیلگر ممکن است برای یک شرکت تازه کار کوچک ترسناک به نظر برسد.
اما این مساله با افزایش روزافزون BIهای خودکار یا Self-Service) SSBI) دیگر موضوعیت ندارد. امروزه برخی پلتفرمها SSBIها را برای کسب و کارهای کوچک قابل دسترسی کرده اند بدون آن که نیاز به هزینه نسبی قابل توجهی داشته باشند. برای یک کسب و کار کوچک شما باید سراغ تامین کنندگانی بروید که راه حل های متناسب با مسایل شما را با حداقل هزینه مالکیت نرم افزار ارائه می دهند.
  • BI نیاز به آموزش فراوان دارد؛
فاکتور دیگری که SMEها را از BI رویگردان کرده، تصور نیاز به آموزش گسترده است. در گذشته، مهارت یک فرد در کار با BI با گواهیهای آموزشی و تجربه عملی در تحلیل داده ها اندازه گیری می شد. این خود باعث شده بود دوره های آموزش مدیریت داده ها درخواست کنندگان بسیاری داشته باشد.
اما امروزه SSBIها اطلاعات تصمیم ساز و کاربردی را بدون نیاز به دانشمندان علم اطلاعات جمع آوری و تحلیل و بصورت گزارش های قابل فهم برای مدیریت ارائه می کند. در واقع تحلیل به اندازه ای بهینه شده که حتی تامین کنندگان بزرگی چون مایکروسافت با Power-BI خود در حال توسعه SSBI هستند. بنابراین تنها کاری که لازم است انجام دهید انتخاب پلتفرم BI مناسب است که اینترفیس آن برای شما طراحی شده باشد.
  • BI زمانبر است؛
شاید این حرف برای راه اندازی سنتی BI صحیح باشد.در دوران عصرحجر گونه فناوری مثل سال 2010! راه اندازی BI نیاز به سخت افزار و نرم افزار ویژه داشت. به این مدت زمان، دوره آموزش کارکنان را اضافه کنید و در مجموع با دوره زمانی چندین ماهه مواجه خواهید شد.
اما این را در نظر بگیرید: آنچه پیشتر با استفاده از یک دپارتمان کامل IT انجام می شد، امزوه با استفاده از یک کامپیوتر شخصی و در زمان کمتری قابل انجام است. با حذف نیاز به نصب نرم افزار و سخت افزار جدید، شما می توانید ابزار BI خود را در چند روز راه اندازی کنید. به این صرفه جویی در زمان، عدم نیاز به متخصصان IT  برای جمع آوری اطلاعات و طراحی گزارشات را هم اضافه کنید. به یاد داشته باشید یکی از بزرگترین چالش های BI سنتی، نیاز فراوان به افزایش حجم اطلاعات و منابع آن بود. اینجاست که یک پلتفرم ساده سازی شده به کار می آید. با استفاده از یک اینترفیس ساده و کاربردی شما می توانید به سرعت داده ها را از منابع نامحدودی از اطلاعات فراخوانی کنید و گزارش های نموداری را با چند کلیک ساده بسازید.
  • BI نیاز به سرمایه گذاری زیرساختی فراوان دارد؛
در گذشته سیستم های BI گرانقیمت، نیاز به سخت افزارهای مختص به خود داشتند. بعلاوه هزینه فراوان، این پردازنده ها و پایگاههای داده اضافی به زمان نصب و راه اندازی می افزودند. اما با راه حل های نوین، شما می توانید BI خود را با سخت افزاری که در حال حاضر در اختیار دارید یا با استفاده از زیرساختهای مجازی ابری راه اندازی کنید. عملا یک SSBI می تواند به شکلی موثر سخت افزار یک کامپیوتر دفتری را برای تمامی پردازشهای خود مورد استفاده قرار دهد. دیگرنیازی نیست یک سرور SQL یا هر گونه سخت افزار اضافی را برای استفاده از BI خریداری کنید.
به یاد داشته باشید که BI مدرن تماما حول ساده سازی و بهره وری عمل می کند. با از راه رسیدن SSBIها حتی SMEها و شرکت های تازه کار نیز امروزه بدون نیاز به رقابت با قدرت خرید و سرمایه شرکتهای بزرگ، به هوش تجاری تصمیم ساز و سریع دسترسی خواهند داشت.