هوش تجاری خودکار یا SSBI چیست؟
هر روزه در دنیای فناوری نام ها و اصطلاحات جدیدی پا به عرصه وجود می گذارند و لازمه بهره برداری از این پیشرفت هر روزه همراهی گام به گام با این مفاهیم است.
هوش تجاری خودکار یا Self-Service BI نیز از جمله این رویکردهای نوین است که باید با جنبه های آن آشنا و به روز شد. نامگذاری SSBI ممکن است شما را به یاد یک سازمان جاسوسی خودمختار بیندازد! اما این اصطلاح توصیف کننده تحلیل داده ها به شکلی قدرتمند است که شما را از درگیر کردن کارکنان بخش های IT و حسابداری و فروش برای استخراج اطلاعات مدنظرتان بی نیاز می کند.
فرض کنید شما مجموعه ای کوچک از فروشگاههای زنجیره ای را اداره می کنید و نیاز دارید بدانید در هر لحظه هر فروشگاه چه عملکردی نسبت به اهداف فروش روزانه اش دارد. یک سیستم SSBI اطلاعات را بدون آن که نیاز باشد مستقیما آن را از نرم افزار نقطه فروش بازیابی کنید برایتان فراهم می کند.
برای کمپانی های بزرگ، BI تجارت بزرگی محسوب می شود که در سال 2012 بازاری به اندازه 13.1 میلیارد دلار داشته است. ولی برای فهم این موضوع که چرا SSBI برای کمپانی های کوچک و متوسط اهمیت بیشتری دارد باید اندکی تامل کرد.
در واقع بیشتر کمپانی ها همین حالا هم به نوعی از SSBI استفاده می کنند که در عمل مجموعه ای است از فایل های پرطرفدار Excel که نرم افزار محبوب مدیران است. اما مشکل آنجاست که در چنین شکلی توده ای از اطلاعاتی که شما برای اداره شرکتتان از آنها استفاده می کنید در سیلوهایی با زمینه محدود و آفلاین ذخیره سازی شده که داشتن دیدی کامل از کسب و کار را برایتان دشوار می کند. آنچه در این فقدان تصویر کامل از کسب و کار مغفول می ماند بسیار قابل توجه است.
برای داشتن SSBI لازم است ابتدا داده های شما به شکلی عمیق بررسی شود. سپس زمان این تصمیم گیری است که چه چیزی اهمیت دارد و چه چیزی ندارد تا تصمیم سازی لازم برای هر رویدادی به بهترین شکل انجام شود. بعضا می توان با سه مورد از مهمترین مشکلات و مسائل شرکت شروع کرد صرف نظر از این که اطلاعات لازم برای حل آنها موجود است یا خیر. با این قدم اولیه می توان مرحله به مرحله نقاط داده ای را یافت و بهترین پلتفرم BI مورد نیاز را طراحی کرد.